100% Dansk virksomhed

Bestil inden kl.18, så afsender vi pakken samme dag.

Fri fragt over 399,-

1-2 dages levering

Viser 1–36 af 113 resultater

-20%

iPhone 12/12 Pro Skærm Full HD Lcd Display

Original price was: 299,00 DKK.Current price is: 239,75 DKK.

Iphone Skærme

Iphone skærme er designet, testet og produceret efter Apples kvalitets- og ydeevnestandard. Dette inkluderer intuituv og præcis Multi-Touch, høj lysstyrke, mere præcis farvenøjagtighed og ikke mindst funktioner såsom True Tone, Night Shift og Haptic Touch.

Apple iphone, Android eller Windows phone enheder og telefoner, har sansynligvis en skærm, der består af tre seperate dele. Telefon skærme består af farveproducerende væske i LCD-displayet, som altså genererer farver. Oven på dette LCD display, ligger en touch plade, som registyrerer dine tryk og sidst og øverst er monteret et beskyttende glasdæksel.

Nogle telefon modeller bruger nye teknologier, der integrerer berøringsfølsomheden direkte ind i LCD’et, men stadig består næsten alle telefon skærme af de samme dele, uanset opløsning eller producent.

Almindelig touch skærmsteknologi er analog resistiv. Elektrisk modstand refererer tilm, hvor let elektriciteten kan passere gennem et materiale. Disse paneler fungerer ved at registrere, hvor meget strømmens modstand ændres, når et punkt berøres.

Denne proces udføres med to seperate lag. Typisk er det nederste lag lavet af glas, og det æverste lag af plasfilm. Når du trykker på filmen, kommer den i kontakt med glasset og afslutter et kredsløb. Glas- og plastfilm er dækket med et ledende trådnet. De er lavet af en tæt nog tynd gennemsigtig ledende film. I de fleste tilfælde består dette materiale af indiumtinoxid (ITO). Elektroderne i de to lag strækker sig vinkelret og krydser hinanden; på glaspladen er der paralelle ledere, mens plasfilmen består af vinkelrette ledere. Når man trykker på touch skærmen, oprettes der kontakt mellem gitteret på glasset og gitteret på filmen. Kredsløbets spænding måles og X- og Y- kordinaterne ved kontaktpunktet beregnes i henhold til mængden af modstand på kontaktpunktet.

Flydende krystaldisplay (LCD)

Skærme på mobiltelefoner viser billeder på en flydende krystalskærm. Ligesom LCD skærme på de fleste tv og computere, bruger telefonens LCD-skærm elektrisk strøm til at justere farven på hver pixel. Mens tv’et belyser deres LCD skærme med fluorescerende baggrundsbelysning, bruges telefonens LED baggrundslys generelt for at spare plads og strøm. OLED skærme genererer lys internt, når man tænder den op, og nogle modeller kan endda bøjes.

Kapacativ Touch Skærm

En smart telefon med touch skærm har små ledere og elektroder lige under glasset, som genererer et elektrisk felt. Når du trykker et givent sted på skærmen, ”forstyrrer” det, det elektroniske felt og forårsager en elektrisk ændring, som telefonen kan fortolke. I modsætning til en resistiv berøringsskærm, som ikke reagerer, når man trykker eller røre skærmen. En blød gummihoved penn designet specielt til smartphones, kan også benyttes på en kapacitiv touch skærm.

BeskyttendeSkærmglas

Det øverste lag af telefonskærmen er lavet af hårdt glas. I modsætning til almindeligt glas bruger telefoner ofte aluminosilikat-glas. Dette glas forebygger ridser og revner og betyder mere beskyttelse, når man taber telefonen på en hård overflade. Der er også forskel på, hvor udsatte skærmene er på de forskellige telefon modeller. Eksempelvis har Apple holdt mere afstand mellem glasskærmen og metalsiden, altså kanten, som gør den mere beskyttet mod brug og revner.

Nye Display Teknologier

De fleste telefonskærme er bygget op på nogenlunde samme måde som nævnt tidligere; En LCD skærm, et kapacitivt lag og glas, men der er stadig virksomheder, som benytter sig af andre alternativer med nyere teknologi. Apple har for eksempel meddelt, at telefoner fremstillet i 2019 ville bruge OLED skærme, som har en indbygget kapacitiv følsomhed og som eliminere behovet for et seperat lag. Nogle telefoner erstatter aluminosilikat glas displayer med et lag af glas, fremstillet af safir, et naturligt modstandsdygtig materiale mod ridser.

Før lanceringen af Iphone 6 forudsagde mange at Apple ville bruge safir skærm, men denne forudsigelse viste sig at være forkert. Safirskærmene viste sig at have højere omkostninger og ulemoper i forhold til aluminosilikat-glas herunder dårligere gennemsigtighed og mere sårbar over for væske og dråber.

Gorilla Glas

Cornings Gorilla glas bruges som et beskyttende ydre lag til mange enheder, lige fra smartphones til store fladskærms tv. Hvad gør Gorilla glas så anderledes? Der er tale om en yderst høj teknologisk proces, hvor glasset skal igennem flere processer. Grund ingredienserne bliver først blandet sammen og smeltet. Derefter bliver masse formet til et stykke fladt glas, som altså er ultra tundt, at det kan måles i mikrometer. Det afskårede stykke gennemgår til sidst en ion proces, så de herved bliver ekstra hærdet, før den monteres på din telefon eller tablet.

At styrke glas gennem ionbytning er ikke nyt og har været kednt i mere end et halvt århundrede. Cornings Gorilla brand har en betydelig markedsandel i glasindustrien, med særlig ekspertise i forstærket glas.

Indkøbskurv
Luk
Log ind
Luk

Ingen konto endnu?

Opret en konto/opret dig her
Ordrestatus